Gender en sekse in het onderwijs

De Kennisrotonde

De Kennisrotonde is een uniek loket voor de snelle beantwoording van vragen uit het onderwijs met kennis uit onderzoek. Iedereen die werkt in of nabij de onderwijspraktijk van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, lerarenopleiding of volwasseneneducatie, kan vragen stellen. Deze vragen beantwoordt de Kennisrotonde met wetenschappelijk gefundeerde inzichten over wat wel en wat niet werkt.


Hoe werkt de Kennisrotonde?


Welke vragen beantwoordt de Kennisrotonde?

De Kennisrotonde beantwoordt concrete en onderzoekbare kennisvragen, zoals: ‘Is het waar dat studiepunten de motivatie van studenten verbeteren?’ of ‘Draagt een later begintijdstip van lessen in het voortgezet onderwijs bij aan hogere leerprestaties?’ of ‘Is het waar dat een brede brugklas bijdraagt aan een effectieve selectie van leerlingen?’ Alle vragen die de Kennisrotonde heeft beantwoord.


FAQ

Bekijk de veelgestelde vragen over de Kennisrotonde.


Contact

Algemene vragen of suggesties? Of wil je samenwerken met de Kennisrotonde? Neem dan contact op via info@kennisrotonde.nl of vul het contactformulier in.  Bekijk alle medewerkers van de Kennisrotonde.